Hoe regel je een visum voor India?

Hoe regel je een visum voor India?

Wanneer je naar India gaat, heb je een visum nodig. In dit artikel leg ik tot in detail uit waar je rekening mee moet houden en hoe je een visum kunt aanvragen.
Wanneer je naar India gaat, heb je een visum nodig. In dit artikel leg ik tot in detail uit waar je rekening mee moet houden en hoe je een visum kunt aanvragen.
Wanneer je naar India gaat, heb je een visum nodig. In dit artikel leg ik tot in detail uit waar je rekening mee moet houden en hoe je een visum kunt aanvragen.

Iedereen die naar India gaat, heeft een visum nodig. Je kunt je visum aanvragen bij de ambassade, maar in de meeste gevallen kun je het ook online regelen – lekker makkelijk! In dit artikel leg ik uit hoe je een e-visum en een fysiek visum voor India aanvraagt.

Heb je een e-visum of een fysiek visum nodig?
Er zijn twee soorten visa voor India: een elektronisch visum en een fysiek visum. Een e-visum regel je online en kun je aanvragen als je op zakenreis of vakantie naar India gaat of als je er met een medisch doel naartoe gaat.

Wanneer je een e-visum wilt aanvragen, zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen, waarvan de belangrijkste is dat je niet langer dan 90 dagen in het land blijft of 180 dagen als je op zakenreis gaat. Wanneer je niet aan alle voorwaarden voldoet – bijvoorbeeld omdat je langer blijft of voor een Indiase werkgever gaat werken – heb je een fysiek visum nodig en moet je naar de Indiase ambassade in Nederland toe.

Hoe regel je een visum voor India?Een e-visum aanvragen
Wanneer je aan de voorwaarden voor een e-visum voldoet, kun je jezelf een hoop tijd en moeite besparen door je visum voor India online aan te vragen. Dit kun je doen via de website visumindia.nl, waar je een digitaal aanvraagformulier moet invullen. Dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Houd een scan van je paspoort en een scan van een recente pasfoto bij de hand, want deze moet je tijdens de aanvraag uploaden.

Wanneer je het formulier verstuurt, wordt het binnen twee tot vier werkdagen verwerkt. Vervolgens krijg je je e-visum per e-mail toegestuurd. Deze moet je uitprinten en meenemen naar India. Het aanvragen van een e-visum voor India kost €109,95 euro per persoon. Dit bedrag kun je tijdens de aanvraag betalen via iDEAL, Bancontact, PayPal of met je creditcard.

3 dagen in Mumbai: dit mag je niet missen
3 dagen in Mumbai: dit mag je niet missen

Zaken waar je rekening mee moet houden
Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een e-visum voor India wilt aanvragen. Je moet:
• Een paspoort hebben dat nog minimaal 6 maanden geldig is.
• Het paspoort waarmee de aanvraag is gedaan kunnen meenemen naar India.
• Een digitale scan of foto van je paspoort hebben; die heb je nodig tijdens de aanvraag.
• Over een recente digitale pasfoto beschikken; die heb je nodig tijdens de aanvraag.
• Het minimaal 4 dagen voor vertrek naar India aanvragen.
• Bij het aanvragen van het e-visum al een retourticket of doorreisticket hebben.

Voorwaarden e-visum
Daarnaast gelden er nog een aantal voorwaarden met betrekking tot je reisdoel, reisduur en bestemmingen. Je kunt alleen een e-visum aanvragen als je:
• Naar India gaat voor een zakenreis of vakantie.
• Niet langer dan 90 dagen in het land blijft als je op vakantie gaat en 180 dagen als je op zakenreis gaat.
• Niet werkt bij een Indiase werkgever en niet studeert bij een Indiaas instituut.
• Niet over land – dus bijvoorbeeld uit Pakistan of Nepal – naar India komt.
• Per vliegtuig komt en landt in één van de volgende plaatsen: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum of Varanasi.
• Per boot komt en aankomt in de haven van Cochin, Goa of Mangalore.

Hoe regel je een visum voor India?Een spoedaanvraag
Wanneer je last-minute een visum naar India nodig hebt, kun je een spoedaanvraag indienen. Dit kun je doen door het normale aanvraagformulier in te vullen en vervolgens “Spoed” aan te vinken in het formulier. Je ontvangt je e-visum dan de volgende dag, al kan het in uitzonderlijke gevallen ook twee tot drie dagen duren.

Een fysiek visum aanvragen
Wanneer je niet in aanmerking komt voor een e-visum moet je een fysiek visum in de vorm van een paspoortsticker aanvragen. Dit kun je doen bij de ambassade van India in Den Haag of één van de drie Visa Application Centres (VFS Global) in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag. De verwerkingstijd is wel wat langer dan bij een e-visum en fysieke visa zijn ook iets duurder dan e-visa. De kosten van een fysiek visum hangen af van je doel in India en je verblijfsduur.

Wanneer je een fysiek visum wilt aanvragen, kun je een afspraak maken via de website van VFS Global of bij de Indiase ambassade. Vervolgens moet je online een uitgebreid formulier invullen, waarin onder meer naar je ouders en je werk wordt gevraagd. Dit formulier print je vervolgens uit en moet je, voorzien van twee handtekeningen, meenemen naar je afspraak.

Opgelet: dit zijn de meest voorkomende scams in India
Fotograferen in Varanasi: 4 onmisbare tips

Naast het aanvraagformulier zijn er nog een aantal andere zaken die je moet meenemen als je je visum gaat aanvragen:
• Je paspoort. Deze moet nog 6 maanden geldig zijn als je in India arriveert.
• Twee pasfoto’s in Amerikaans formaat (2×2 inch).
• De “Undertaking“.
• De “General Declaration“.
• Bewijs van je reisarrangement, zoals je vluchtschema of e-ticket.
• Een kopie van een recent bankafschrift waar je naam duidelijk op vermeld staat. Ook moet hier een bewijs van inkomen, zoals je salaris of uitkering, op staan.

Wanneer je dit allemaal bij elkaar verzameld hebt, neem je het hele pakket mee naar VFS Global of de ambassade. Daar zullen ze alles controleren, je aanvraag verwerken en het visum als een sticker in je paspoort plakken. Je paspoort inclusief visum kun je vervolgens na 5 tot 7 dagen weer ophalen. Houd er dus rekening mee dat je je paspoort een aantal dagen kwijt bent.

Hoe regel je een visum voor India?Goed om te weten

  • Ook voor kinderen en baby’s die in het paspoort van hun ouders zijn bijgeschreven moet een visum worden aangevraagd.
  • Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn vanaf het moment dat je arriveert in India.
  • In het aanvraagformulier voor het e-visum moet je de verwachte aankomstdatum invullen. De daadwerkelijke aankomstdatum mag niet meer dan 30 dagen afwijken van de verwachte datum.
  • Per kalenderjaar kun je maximaal twee keer een visum voor India aanvragen.

Informatie

Meer tips en informatie vind je op de pagina met landinformatie.

Overnachten

Ontdek de beste accomodaties in India. Prijzen vanaf €1 per nacht →

Vliegen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Delhi. Retour vanaf €394 →

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.