15 tips om als vrouw veilig door India te reizen

15 tips om als vrouw veilig door India te reizen

Wanneer je door India reist, is het altijd slim om op je hoede te zijn – zeker als vrouw zijnde en al helemaal als je als vrouw alleen reist. In dit artikel deel ik mijn beste tips om als vrouw veilig door India te reizen.
Wanneer je door India reist, is het altijd slim om op je hoede te zijn – zeker als vrouw zijnde en al helemaal als je als vrouw alleen reist. In dit artikel deel ik mijn beste tips om als vrouw veilig door India te reizen.
Wanneer je door India reist, is het altijd slim om op je hoede te zijn – zeker als vrouw zijnde en al helemaal als je als vrouw alleen reist. In dit artikel deel ik mijn beste tips om als vrouw veilig door India te reizen.

Net als met in ander land, is het belangrijk dat je weet hoe je veilig blijft als je door India reist – zeker als vrouw en al helemaal als je als vrouw alleen reist. Ik woon zelf inmiddels al meer dan een jaar in India en heb, voornamelijk door een goede voorbereiding en logisch nadenken, nog nooit een onveilige situatie meegemaakt. Ik heb mijn 15 beste tips verzameld, zodat je precies weet waar je op moet letten als je als vrouw door India gaat reizen.

1. Research de plekken die je gaat bezoeken
In India is geen stad hetzelfde. Steden als Kochi en Palolem zijn ontzettend relaxt en veilig, terwijl je bijvoorbeeld in Delhi en Agra als vrouw beter niet alleen met het openbaar vervoer kunt reizen. Doe dus goed onderzoek naar de plekken die je gaat bezoeken en volg altijd de tips en adviezen op die je krijgt.

2. Bereid je voor op aandacht
Ja, mannen zullen naar je kijken. Vrouwen en kinderen trouwens ook. Eigenlijk gewoon iedereen. Bereid je daarop voor en laat het je niet te veel beïnvloeden. Vaak bedoelen ze er helemaal niets mee en zijn ze gewoon nieuwsgierig. Reageer in ieder geval niet boos als mannen je aanstaren of iets naar je roepen – dat vinden ze vaak alleen maar leuk en dat stimuleert ze om door te gaan.

15 tips om als vrouw veilig door India te reizen3. Kleed je niet te bloot
Wanneer je alleen door India reist, is het belangrijk dat je je volgens de Indiase normen kleed. Dat betekent simpel gezegd: niet te kort, niet te bloot en niet te strak. Voor meer tips over wat je als vrouw wel en niet kunt dragen, raad ik je het artikel Welke kleding kun je als vrouw dragen in India? aan.

4. Koop een lokale simkaart
Wanneer je een Indiase simkaart hebt, weet je zeker dat je altijd iemand kunt bellen mocht dat nodig zijn. Daarnaast heb je dan ook altijd internet bij je, zodat je meteen informatie kunt opzoeken als situaties wijzigen of als je ergens strandt en snel een veilige slaapplek wilt vinden.

5. Sla alarmnummers op in je telefoon
Voordat je naar India gaat, is het slim om alvast op te zoeken wat de alarmnummers zijn. Het algemene alarmnummer in India is hetzelfde als in Nederland: 112. Wanneer je de politie wilt spreken zonder dat het een noodgeval is, moet je 100 bellen. In sommige steden, zoals Mumbai, is er ook een speciaal alarmnummer voor vrouw gerelateerde zaken.

15 tips om als vrouw veilig door India te reizen
15 tips om als vrouw veilig door India te reizen

6. Laat je familie weten hoe je reist
Geef voordat je vertrekt je planning door aan vrienden of familie, zodat ze altijd weten waar je ongeveer bent als ze ineens niets meer van je horen. Wanneer je van te voren nog geen planning hebt, is het slim om het thuisfront regelmatig een update te geven over waar je nu bent en waar je naartoe gaat.

7. Wees zelfverzekerd
En wanneer je je niet zelfverzekerd voelt, probeer het dan op z’n minst te faken. Als je uitstraalt dat je een sterke vrouw bent die alles onder controle heeft en niet bang is om voor zichzelf op te komen, zullen mannen je niet zo snel durven benaderen of snel weer afdruipen als ze toch een poging wagen.

8. Let op je spullen
Zeker wanneer je met het openbaar vervoer reist, moet je je spullen altijd dicht bij je houden als je alleen reist. Wanneer je gaat slapen, kun je je tas het beste naast je leggen en wanneer je naar het toilet moet, is het slim om de belangrijkste spullen met je mee te nemen. Wanneer het mogelijk is, raad ik aan om ook een slotje om je koffer of tas te doen.

9. Neem niet zomaar alles aan
Neem geen eten en drinken aan van mensen die je niet of nauwelijks kent. Misschien is het gewoon een heel vriendelijk gebaar, maar je weet het toch maar nooit. Better safe than sorry.

15 tips om als vrouw veilig door India te reizen10. Reis met de locals
Wanneer je ergens naartoe moet en je niet graag alleen reist, kun je prima aan Indiase vrouwen of families vragen of je bij hen mag zitten. Zij zullen dat alleen maar leuk vinden en jij hebt meteen een aantal beschermers om je heen.

11. Pak de government taxi
Wanneer je een taxi nodig hebt, bijvoorbeeld vanaf het vliegveld naar je hotel, kun je – wanneer mogelijk – het beste een government taxi nemen. Doordat de overheid dit reguleert, zijn deze taxi’s over het algemeen veiliger dan normale taxi’s en je betaalt een fixed price waardoor je niet afgezet kunt worden.

12. Ga op tijd naar bed
Of in ieder geval op tijd naar je hotelkamer. Ga sowieso niet in je eentje langs afgelegen stukken lopen als het donker is, pak niet alleen de taxi ’s nachts en vermijd ook de lokale bus ’s avonds laat.

15 tips om als vrouw veilig door India te reizen
15 tips om als vrouw veilig door India te reizen

13. Laat die cocktails maar staan
Natuurlijk kun je best wat drinken tijdens je trip door India, maar je kunt maar beter niet dronken worden als je in je eentje of met een andere vrouw bent. Drink alleen met mensen die je vertrouwt en als je echt los wilt gaan, doe dat dan in je hostel of guesthouse, zodat je niet meer over straat hoeft.

14. Slaap niet in kamers die niet op slot kunnen
Wanneer je na een lange reisdag in een kamer aankomt zonder goed slot, duik dan niet gewoon je bed in, maar vertrek meteen en zoek een kamer die wel op slot kan. Geloof de eigenaar ook niet als hij vervolgens zegt dat er niks aan de hand is en dat hij wel goed zal opletten, want voor hetzelfde geld staat hij die nacht in je kamer.

15. Volg je instinct
Wanneer je je ergens onveilig voelt, ga dan meteen weg. Als je een ongemakkelijk gevoel krijgt bij de hostel of homestay die je hebt geboekt, annuleer het dan en ga ergens anders heen. Als iemand je volgt, schreeuw dan om hulp. Blijf altijd logisch nadenken en je instinct volgen – als iets niet goed voelt, is het waarschijnlijk ook niet goed.

Wat zijn jouw tips om veilig te blijven onderweg?

Informatie

Meer tips en informatie vind je op de pagina met landinformatie.

Overnachten

Ontdek de beste accomodaties in India. Prijzen vanaf €1 per nacht →

Vliegen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Delhi. Retour vanaf €394 →

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.