De beste manieren om door Ladakh te reizen

De beste manieren om door Ladakh te reizen

Ben je van plan om door Ladakh te reizen? Ontdek dan hier wat je opties qua transport zijn en wat de beste manier is om door Ladakh te reizen.
Ben je van plan om door Ladakh te reizen? Ontdek dan hier wat je opties qua transport zijn en wat de beste manier is om door Ladakh te reizen.
Ben je van plan om door Ladakh te reizen? Ontdek dan hier wat je opties qua transport zijn en wat de beste manier is om door Ladakh te reizen.

Omdat Ladakh qua toerisme nog een opkomende bestemming is en niet alle wegen even goed zijn, is er – op een paar bussen na – nog vrijwel geen openbaar vervoer in het gebied. Wanneer je door Ladakh wilt reizen, ben je dus aangewezen op andere vormen van transport. In dit artikel deel ik wat de opties zijn om rond te reizen in Ladakh en met welke zaken je rekening moet houden.

Lees ook: De beste route voor een week Ladakh

Private taxi’s: Deze taxi’s worden vooral gebruikt voor ritjes binnen Leh, maar je kunt ze ook gebruiken om bezienswaardigheden buiten de stad te bezoeken en je kunt ze zelfs voor meerdere dagen boeken, bijvoorbeeld als je naar de Nubravallei of Pangong Lake wilt. Wanneer je een taxi voor meerdere dagen wilt boeken, kun je dit het beste bij je hotel of één van de vele travel agencies in het centrum regelen. Er wordt gewerkt met vaste prijzen die zijn bepaald door de overheid, dus je hoeft niet bang te zijn dat je wordt afgezet. Zelf een auto huren is niet toegestaan in Ladakh.

Alles wat je moet weten over transport in LadakhShared taxi’s: Je kunt ook gebruik maken van shared taxi’s, waarbij je het voertuig deelt met andere toeristen. Deze optie is een stuk goedkoper dan een private taxi, zeker als je alleen of samen reist. Ook deze taxi’s kun je boeken bij de travel agencies. In het laagseizoen kan het lastig zijn om genoeg mensen te vinden om de taxi mee te delen, dus dan kan het slim zijn om bij verschillende agencies langs te gaan om te kijken of er mensen zijn die naar dezelfde bestemming als jij willen.

Local taxi’s: Dit zijn kleine vans, die voornamelijk naar de dorpen rondom Leh gaan. Omdat deze vans niet naar toeristische bestemmingen zoals de Nubravallei of Khardong La gaan, wordt deze vorm van transport eigenlijk alleen gebruikt door de lokale bevolking.

Alles wat je moet weten over transport in Ladakh
Alles wat je moet weten over transport in Ladakh

Motor: Veel mensen komen naar Ladakh om per motor rond te reizen. Je kunt een motor voor een dag huren, maar ook voor meerdere dagen of zelfs meerdere weken. De huur kost ongeveer 1300 roepies per dag (2018), maar hoe langer je het voertuig huurt, hoe goedkoper het wordt.

Lees ook: 8 plekken die je zeker moet bezoeken in Ladakh

Scooter: Wanneer je geen motor kunt rijden en niet van plan bent om de hoge bergpassen op te gaan, kun je ook een scooter huren om Leh en de omgeving te verkennen. Hier betaal je ongeveer 800 roepies per dag voor (2018).

Alles wat je moet weten over transport in LadakhBus: Ondanks dat het openbaar vervoer nog opkomend is, zijn er wel al een aantal bussen die door Ladakh rijden. Er gaan onder meer directe bussen van Leh naar Diskit in de Nubravallei (alleen op zaterdag) en van Leh naar Pangong Lake (maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag). Je betaalt hier 200-300 roepies per persoon voor (2018). De bus gaat altijd de volgende dag terug, dus als je op zaterdag naar Diskit gaat, moet je zondag weer de bus terug nemen. Je moet je buskaartje een dag van te voren boeken bij de busstand in het centrum. De bussen vertrekken over het algemeen tussen 6.00 en 7.00 uur in de ochtend.

Informatie

Meer tips en informatie vind je op de informatiepagina van Ladakh.

Overnachten

Ontdek de beste accomodaties in Leh. Prijzen vanaf €10 per nacht →

Vliegen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Delhi. Retour vanaf €394 →

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.