Reisgids Delhi: tips, bezienswaardigheden en praktische informatie

Reisgids Delhi: tips, bezienswaardigheden en praktische informatie

Delhi is een intense, maar ook prachtige stad. In deze reisgids deel ik de beste tips, praktische informatie en de mooiste bezienswaardigheden van Delhi.
Delhi is een intense, maar ook prachtige stad. In deze reisgids deel ik de beste tips, praktische informatie en de mooiste bezienswaardigheden van Delhi.
Delhi is een intense, maar ook prachtige stad. In deze reisgids deel ik de beste tips, praktische informatie en de mooiste bezienswaardigheden van Delhi.

Delhi is een intense stad, waar schitterende historische gebouwen worden omringd door het rauwe, chaotische straatleven. Het is een stad die al je zintuigen prikkelt – die ervoor zorgt dat je niets liever wilt dan aan de drukte ontsnappen en tegelijk dat je geen genoeg kunt krijgen van alles wat je ziet en meemaakt. In dit artikel deel ik de mooiste bezienswaardigheden en de beste tips voor jouw reis naar Delhi.

Bezienswaardigheden

Delhi staat vol met prachtige monumenten, waarvan een groot deel al eeuwenoud is. Vooral in Old Delhi staan een hoop historische gebouwen – een herinnering aan de glorietijd van de Mogolen. Dit zijn de bekendste bezienswaardigheden in Delhi:

Het Rode Fort
Deze gigantische vesting is in de zeventiende eeuw gebouwd door Shah Jahan, de Mogolheerser die ook de Taj Mahal in Agra liet bouwen. Het is een enorm complex, waar je diverse paleizen, badhuizen, paviljoens en zelfs een overdekte bazaar vindt. Het fort wordt gezien als hoogtepunt van de Mogolse cultuur en sinds 2007 staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na alle prachtige forten die we in Rajasthan hebben gezien, vonden wij dit fort een beetje tegenvallen.

Praktische informatie
Het fort is op maandag gesloten. Op de overige dagen is het open van 9.30 uur tot 16.30 uur. Een ticket kost 500 roepies per persoon (2019).

Humayun’s Tombe
Dit prachtige mausoleum is gebouwd als begraafplaats voor Humayun, de tweede Mogolheerser en de meest vereerde vorst van Delhi. Het is gemaakt van rood zandsteen en wit marmer en staat in een gigantische tuin, waar later meerdere graftombes zijn geplaatst. Vanwege de indrukwekkende architectuur en koninklijke uitstraling diende de graftombe als inspiratiebron voor de Taj Mahal.

Lees ook: Aanrader in Delhi: Humayun’s Tombe

Reisgids Delhi: tips, bezienswaardigheden en praktische informatieQutub Minar 
Nadat Qutb-ud-din Aybak, de eerste Islamitische vorst van Delhi, de Hindoeïstische koning had verslagen, liet hij deze 73 meter hoge toren neerzetten. Het monument is gebouwd in 1193 en het is de hoogste toren van India. Het bouwwerk is onderdeel van de Quwwat-ult-Islam Masjid, de oudste moskee van India.

Praktische informatie
De toren is elke dag open van 7.00 tot 17.00 uur. Een ticket voor het complex kost 500 roepies per persoon en 25 roepies per camera (2019).

Jama Masjid
Deze prachtige moskee ligt midden in Old Delhi en is, net als Humayun’s Tombe, gebouwd van rood zandsteen en wit marmer. Jama Masjid is de grootste moskee van India en het gebedshuis wordt dagelijks door duizenden mensen bezocht. Vergeet ook zeker niet de minaret te beklimmen; vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht over het oude Delhi.

Praktische informatie
De moskee is elke dag open van 7.00 tot 18.30 uur. Tussen 12.00 en 13.30 uur is het gesloten. Toegang is gratis, maar toeristen moeten wel 300 roepies per camera betalen (2019). Het beklimmen van de minaret kost inmiddels ook 300 roepies per persoon (2019).

Reisgids Delhi: tips, bezienswaardigheden en praktische informatieIndia Gate
Deze 42 meter hoge poort staat in het nieuwe deel van Delhi en is het nationale monument van India. Het is in 1931 gebouwd, als herdenkteken voor de Indiase soldaten die in diverse oorlogen gesneuveld zijn. De India Gate ligt naast een grasveld, dat zich vooral in de avonduren vult met families, verkopers en straatartiesten.

Lotus Temple
Deze bijzondere tempel, die officieel het Baha’i House of Worship heet, is gebouwd in de vorm van een half geopende lotus – een symbool van vrede en de nationale bloem van India. De tempel is open voor alle godsdiensten en iedereen kan zijn of haar geloof op zijn of haar eigen manier beleven. Het trekt maar liefst 10.000 bezoekers per dag.

Lees ook: 24 uur in Delhi: dit mag je niet missen

Reisgids Delhi: tips, bezienswaardigheden en praktische informatieSlapen en eten

In Delhi zijn honderden hotels te vinden. Je kunt ervoor kiezen om je te omringen door het Indiase straatleven en midden in het oude centrum te overnachten, maar er staan ook talloze hotels in New Delhi. Wij hebben een keer in The Prime Balaji Deluxe geslapen, een mooi hotel naast het grootste treinstation en vlakbij een hoop bezienswaardigheden, en een keer in Colonel’s Retreat, een goede bed & breakfast in New Delhi.

Wanneer je jezelf in luxe wilt onderdompelen, zijn de The Leela Palace New Delhi (€€€€€), The Oberoi New Delhi (€€€€) en Maidens Hotel New Delhi (€€€€) de beste keuzes. Deze hotels scoren allemaal een 9.1 of hoger. Voor de beste prijs-kwaliteitverhouding moet je voor Ecobeds Delhi (€), We At Home Bed & Breakfast (€) of Capsule Den (€) gaan. Ook deze slaapplekken scoren een 9.1 of hoger, maar kosten maximaal een tientje per nacht.

Wanneer je goed wilt eten, kun je het beste naar New Delhi gaan. Vooral bij Connaught Place en Hauz Khas vind je leuke cafeetjes en restaurants. In Old Delhi zijn ook wel een aantal restaurants, maar het grootste deel daarvan is redelijk tot erg basic.

Reisgids Delhi: tips, bezienswaardigheden en praktische informatie

Vervoer

Je kunt vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Delhi vliegen. Er gaat momenteel één directe KLM vlucht per dag, die er een kleine 8 uur over doet.

Binnen de stad zijn er verschillende mogelijkheden om te reizen. Er zijn veel riksja’s en taxi’s, maar zeker in het oude deel van de stad kan het erg druk zijn en doe je – zeker in de avonduren – soms een halfuur over een paar kilometer. Alles wat minder dan 30 minuten van ons hotel was, hebben wij daarom lopend gedaan. In de nieuwere wijken van Delhi kun je vaak wel gewoon doorrijden. Je kunt ook met de metro door de stad reizen; Delhi heeft een goed metrostelsel en bij elke bezienswaardigheid is er een halte in de buurt.

In Delhi komt het helaas vaak voor dat chauffeurs toeristen proberen op te lichten, zeker bij het vliegveld. Om dit te voorkomen, raad ik aan om je vervoer van het vliegveld naar je hotel door je hotel te laten regelen of alvast van te voren te boeken.

Reisgids Delhi: tips, bezienswaardigheden en praktische informatieGoed om te weten

  • De temperaturen lopen erg uiteen in Delhi. In de zomermaanden is het bloedheet en kan het zelfs 50 graden worden, terwijl het in de winter best fris kan zijn en je soms echt een jas nodig hebt. Kijk dus goed naar de weersverwachting als je naar Delhi gaat.
  • Het oude deel is ontzettend druk, vies en chaotisch en je gaat nooit van je leven meer zoiets tegenkomen. Het is ongelooflijk intens, maar tegelijk ook heel interessant en bijzonder. Ik vind het wel echt een must-see, maar ik raad wel aan om een bezoek aan Old Delhi aan het einde van je vakantie te plannen. Als je ermee begint, krijg je echt een flinke cultuurshock. Als je er liever niet alleen naartoe gaat maar het wel graag wilt zien, is deze privé-tour een aanrader.
  • Riksja’s en taxi’s proberen je ontzettend af te zetten. Ik ben nog geen stad in India tegengekomen waar ze zoveel vroegen als in Delhi. Probeer goed te onderhandelen en bedenk van te voren wat je zelf een goede prijs vindt.
  • Zoals ik al zei, kan het extreem druk zijn op de weg. Wanneer je een vlucht of trein moet halen, moet je daarom echt op tijd van je hotel vertrekken. Zeker als je uit Old Delhi komt, kun je het beste een uur extra reistijd rekenen.
  • Delhi is berucht om de onveiligheid, het gestaar en de vele verkrachtingen. Ik moet zeggen dat ik me niet méér bekeken voelde dan in de rest van India, maar toen ik ’s avonds door de straatjes van Old Delhi liep, was ik wel blij dat Johan bij me was. Ik voelde niet persé dreiging, maar zodra het donker is, hangt er wel een beetje een grimmige sfeer. Overdag had ik daar geen last van. Wanneer je als vrouw alleen of met een vriendin reist, zou ik Old Delhi alleen overdag of met een gids bezoeken. Sowieso is het geen gek idee om een dagtour te boeken als je in Delhi bent, zodat je zeker weet dat je niet opgelicht wordt.

Beste tijd om Delhi te bezoeken: Oktober tot en met maart.

Informatie

Meer tips en informatie vind je op de informatiepagina van Delhi.

Overnachten

Ontdek de beste accomodaties in Delhi. Prijzen vanaf €4 per nacht →

Vliegen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Delhi. Retour vanaf €394 →

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.