Van Delhi naar Agra reizen: 4 handige tips

Van Delhi naar Agra reizen: 4 handige tips

Er zijn meerdere manieren om van Delhi naar Agra te reizen, maar niet elke optie is even slim en snel. Deze 4 tips moet je weten voordat je de reis maakt.
Er zijn meerdere manieren om van Delhi naar Agra te reizen, maar niet elke optie is even slim en snel. Deze 4 tips moet je weten voordat je de reis maakt.
Er zijn meerdere manieren om van Delhi naar Agra te reizen, maar niet elke optie is even slim en snel. Deze 4 tips moet je weten voordat je de reis maakt.

De meeste toeristen die op Delhi landen, reizen al snel door naar Agra – de stad van de schitterende Taj Mahal. Er zijn verschillende manieren om van Delhi naar Agra te reizen, maar niet alle opties zijn even fijn en snel en er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel deel ik 4 onmisbare tips voor je reis van Delhi naar Agra.

Pak de trein
De trein is niet alleen een stuk sneller dan een taxi; het is ook nog eens veel goedkoper. Voor een taxi ben je al snel 3000 tot 3500 roepies kwijt exclusief tol, terwijl je met de trein voor nog geen 100 roepies kunt reizen als je voor de laagste klasse kiest. Voor klasse 3A betaal je 200 tot 500 roepies per persoon. Daarnaast doe je er met de taxi al snel 3 tot 4 uur over, terwijl de treinrit maar 2 tot 3 uur duurt. Met de Gatimaan Express is je reistijd zelfs maar 1.40 uur.

Vanuit Delhi gaan er zo’n 100 treinen per dag naar Agra. De meeste vertrekken vanaf New Delhi Railway Station (NLDS) en Hazrat Nizamuddin (NZM). Je komt aan op Agra Cantt Station. Het is slim om je tickets van te voren te kopen; het is een populaire route en de meeste treinen zijn snel uitverkocht.

Wanneer je vanaf Delhi maar een dagje naar Agra wilt, kun je het beste een tour boeken. Met deze populaire dagtour reis je in 90 minuten naar Agra en bezoek je de Taj Mahal, het Agra Fort en Baby Taj. Je wordt opgehaald en afgezet bij je hotel en de tour is inclusief entreegelden, vervoer, privé-rondleidingen en alle maaltijden. Wanneer je liever niet met de trein reist, kun je ook een privé-tour Taj Mahal & Agra met de auto boeken.

Van Delhi naar Agra reizen: 4 tipsVertrek op tijd
Als je naar het station moet om de trein te pakken, is er één onmisbare tip: vertrek op tijd. En dan ook echt ruim op tijd. De wegen in Delhi zijn bizar druk en zeker tijdens de spits kan het uren duren om van de ene naar de andere kant van de stad te reizen. Wanneer je op tijd in Agra of bij het station moet zijn, kun je het beste minimaal een uur extra reistijd rekenen.

Wanneer je met de trein naar Agra gaat, kun je ook op safe spelen en een hotel in de buurt van het station boeken. Onze trein vertrok vanaf New Delhi Station en daarom hebben wij voor Hotel The Prime Balaji Deluxe gekozen, op 5 minuten loopafstand van het station.

Van Delhi naar Agra reizen: 4 tips
Van Delhi naar Agra reizen: 4 tips

Onderhandel goed
Als je de trein niet ziet zitten en toch de taxi wilt pakken, moet je goed aan je onderhandel skills werken. De chauffeurs in Delhi vragen namelijk belachelijk hoge prijzen en zeker voor zo’n lange rit naar Agra zullen ze in eerste instantie veel te veel vragen. Rond de 3000 tot 3500 roepies voor een enkele reis is een normale prijs, dus met bedragen van meer dan 3500 moet je niet akkoord gaan. Daarnaast is het ook slim om van te voren af te spreken of de prijs inclusief of exclusief tol is. De tol is zo’n 400 roepies voor een enkeltje en een kleine 700 roepies voor een retourtje (2019).

Neem eten en drinken mee
Wanneer je met de trein gaat, kun je tijdens de reis chai en snacks kopen. Omdat het een relatief korte reis is, kun je geen warme maaltijd kopen in de trein. Wanneer je tijdens etenstijd reist, kun je daarom het beste zelf wat eten meenemen. Sowieso is het slim om een aantal flessen water mee te nemen, want ook dat kun je niet kopen in de trein.

Wanneer je met de auto gaat, kun je uiteraard niks kopen, dus dan moet je zeker wat eten en drinken meenemen voor onderweg. Er zijn trouwens wel een aantal food courts langs de weg, dus als je wat warms wilt eten, een kopje koffie wilt drinken of nodig naar het toilet moet, kun je altijd aan je chauffeur vragen of hij even wil stoppen.

Van Delhi naar Agra reizen: 4 tips

Informatie

Meer tips en informatie vind je op de informatiepagina van Delhi.

Overnachten

Ontdek de beste accomodaties in Delhi. Prijzen vanaf €4 per nacht →

Vliegen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Delhi. Retour vanaf €394 →

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.