Mijn 3 favoriete stranden in Goa

Mijn 3 favoriete stranden in Goa

Goa staat bekend om haar prachtige, eindeloze zandstranden. In dit artikel deel ik mijn 3 favoriete stranden, die naar mijn mening absoluut de mooiste stranden van Goa zijn.
Goa staat bekend om haar prachtige, eindeloze zandstranden. In dit artikel deel ik mijn 3 favoriete stranden, die naar mijn mening absoluut de mooiste stranden van Goa zijn.
Goa staat bekend om haar prachtige, eindeloze zandstranden. In dit artikel deel ik mijn 3 favoriete stranden, die naar mijn mening absoluut de mooiste stranden van Goa zijn.

Eindeloze zandstranden, metershoge palmbomen en romantische strandhutjes, waar je heerlijk tot rust kunt komen terwijl je geniet van het uitzicht op de zee. Goa, en dan vooral het zuiden, heeft echt mijn hart gestolen en elke keer dat ik er ben, ontdek ik nieuwe, prachtige stranden. Vandaag deel ik met jullie mijn 3 favoriete stranden in Goa.

Palolem Beach
De eerste keer dat ik naar Goa ging, verbleef ik op Palolem Beach. Dit strand in het zuiden van Goa is onvoorstelbaar mooi en wordt omringd door duizenden palmbomen. Op het strand vind je talloze gekleurde strandhutjes waar je kunt overnachten en tientallen restaurants waar je van heerlijke gerechten kunt genieten, terwijl de zon langzaam achter de zee zakt.

Toen ik op Palolem Beach verbleef, was het eind mei. Het seizoen was al afgelopen, wat betekende dat een hoop restaurants en accommodaties gesloten waren. Maar dat betekende ook dat het ontzettend rustig was en dat we vrijwel het hele strand voor onszelf hadden. De tweede keer dat ik Palolem bezocht was in de kerstvakantie, de drukste tijd van het jaar, en lag het strand vol met toeristen.

Toch vond ik Palolem Beach nog net zo mooi als in mei en die levendigheid die er nu was, gaf het strand ook juist wel een gezellige sfeer. En het strand mocht dan redelijk druk zijn; het was absoluut geen Costa Brava waar iedereen hutjemutje ligt en moet vechten voor een ligbedje.

Wanneer je vooral op zoek bent naar rust, zou ik in het hoogseizoen – van oktober tot en met maart – niet op Palolem verblijven, maar wanneer je zin hebt in gezellige stranddagen, leuke barretjes en af en toe een feestje is Palolem een dikke aanrader. In het laagseizoen is Palolem juist de perfecte plek om tot rust te komen. Als je dan wat meer drukte en levendigheid wilt, kun je beter naar het noorden van Goa gaan.

De 3 mooiste stranden van GoaPatnem
Wanneer je in het hoogseizoen de drukte van Palolem wilt ontlopen, kun je terecht bij de rustigere buurstranden Agonda en Patnem. Agonda ligt een aantal kilometer boven Palolem, terwijl Patnem er meteen onder ligt. Toen ik op Palolem Beach verbleef heb ik beiden stranden bezocht en vooral Patnem sprak me meteen aan. Al is het relaxte Agonda ook zeker geen verkeerde keus.

Toen we met kerst last-minute naar Goa wilden, keken we in eerste instantie weer naar Palolem, maar omdat bijna alle accommodaties volgeboekt waren en we vooral behoefte hadden aan rust, besloten we naar Patnem te gaan. En echt, het was nog fijner dan ik me had kunnen voorstellen.

Patnem is een rustig strand met sfeervolle strandhutjes, goede restaurants en een relaxte hippie vibe. Veel mensen komen naar Patnem voor yoga retreats, waardoor er een hele ontspannen sfeer hangt. Maar er zijn ook talloze barretjes en restaurants op het strand waar je terecht kunt voor wat drukte en gezelligheid. En anders kun je altijd aansluiten bij een van de kampvuren en meezingen met het lokale bandje.

In het laagseizoen zijn vrijwel alle restaurants en accommodaties gesloten, maar in het hoogseizoen is Patnem echt de ideale plek voor rustzoekers en yogaliefhebbers. En wanneer je zin hebt in wat drukte, ben je met de scooter binnen 5 minuten bij Palolem Beach.

De 3 mooiste stranden van GoaCola Beach
Cola Beach is een rustig en afgelegen strand waar alleen de echte avonturiers komen – voordat je bij het strand bent, moet je namelijk twee kilometer over een hobbelige zandweg rijden en vervolgens moet je via een steile trap naar beneden klimmen. Maar het is de moeite absoluut waard, want Cola Beach is betoverend mooi.

Wanneer je op het strand komt, vind je meteen aan je rechterhand een prachtige groene lagune, die omringd wordt door honderden palmbomen. Op de rest van het strand vind je een aantal rotsen en verder vooral een hoop leegte. Er zijn op Cola Beach maar een handjevol accommodaties te vinden en zelfs tijdens de drukste periode van het jaar is het strand een oase van rust.

Cola Beach is echt een verborgen pareltje, maar ik zou er alleen overnachten als je niets anders wilt doen dan een paar dagen relaxen. Als je wat meer gezelligheid zoekt of ook een aantal dagen op pad wilt, zou ik eerder op Palolem, Agonda of Patnem overnachten en een dagtripje naar Cola Beach maken.

De 3 mooiste stranden van Goa
De 3 mooiste stranden van Goa

Welk strand zou jij graag willen bezoeken?

Informatie

Meer tips en informatie vind je op de informatiepagina van Goa.

Overnachten

Ontdek de beste accomodaties in Goa. Prijzen vanaf €4 per nacht →

Vliegen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Goa. Retour vanaf €544 →

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.