Moet je malariapillen slikken voor de Andaman eilanden?

Moet je malariapillen slikken voor de Andaman eilanden?

Er gaan verschillende verhalen rond over of je nou wel of geen malariatabletten moet slikken voor de Andaman eilanden. In dit artikel vertel ik je mijn ervaring en of ik wel of geen pillen tegen malaria heb geslikt op de Andaman eilanden.
Er gaan verschillende verhalen rond over of je nou wel of geen malariatabletten moet slikken voor de Andaman eilanden. In dit artikel vertel ik je mijn ervaring en of ik wel of geen pillen tegen malaria heb geslikt op de Andaman eilanden.
Er gaan verschillende verhalen rond over of je nou wel of geen malariatabletten moet slikken voor de Andaman eilanden. In dit artikel vertel ik je mijn ervaring en of ik wel of geen pillen tegen malaria heb geslikt op de Andaman eilanden.

Wij boekten last minute een tripje naar de Andaman eilanden en vlak voor vertrek las ik in een artikel dat er malaria in het gebied voor komt. Ik had daar eerder nog niets over gelezen, dus ik begon meteen te Googelen, maar daar werd ik niet veel wijzer van. De één zei dat hij geen mug had gezien en dat er al jaren geen malaria meer gemeld was, terwijl een ander juist zei dat hij zich soms door zwermen muggen moest worstelen en dat 30 procent van de toeristen malaria krijgt. Moest ik nou wel of geen malariatabletten slikken?

Disclaimer: Ik ben geen dokter, dus overleg altijd met een arts voordat je besluit om wel of geen malariapillen te slikken.

Omdat ik zoveel tegenstrijdige berichten las en ik het op een gegeven moment echt niet meer wist, besloten wij om voor de zekerheid toch maar pillen te gaan halen. Na een hoop zoekwerk konden we in Pune, Chennai, Pondicherry en Port Blair geen goede malariapillen vinden, waardoor we uiteindelijk alsnog zonder de pillen op de Andaman eilanden zaten.

Er gaan verschillende verhalen rond over of je nou wel of geen malariatabletten moet slikken voor de Andaman eilanden. In dit artikel vertel ik je mijn ervaring en of ik wel of geen pillen tegen malaria heb geslikt op de Andaman eilanden.Dat leverde in eerste instantie een hoop stress op, aangezien we een uur na aankomst in Port Blair allebei al twee muggenbulten hadden. We hadden voor de eerste nacht een guesthouse geboekt, maar die zat vol met muggen en andere insecten en nadat we beiden meteen gestoken waren, zijn we daar snel weggegaan en hebben we een hotel geboekt.

In het hotel en in de rest van Port Blair hebben we geen mug meer gezien – ook niet tijdens en na zonsondergang – en de muggen die ik op Havelock en Neil Island heb gezien, zijn ook op één hand te tellen. Als we vroeg in de ochtend of na zonsondergang de deur uitgingen, smeerden we ons voor de zekerheid in met deet, waardoor ik op die twee prikken in Port Blair na niet gestoken ben.

Er gaan verschillende verhalen rond over of je nou wel of geen malariatabletten moet slikken voor de Andaman eilanden. In dit artikel vertel ik je mijn ervaring en of ik wel of geen pillen tegen malaria heb geslikt op de Andaman eilanden.
Er gaan verschillende verhalen rond over of je nou wel of geen malariatabletten moet slikken voor de Andaman eilanden. In dit artikel vertel ik je mijn ervaring en of ik wel of geen pillen tegen malaria heb geslikt op de Andaman eilanden.

Ik weet nog steeds niet of er nou malaria op de Andaman eilanden voorkomt of niet, maar wij hebben beiden in ieder geval geen malaria gekregen en ook van andere toeristen of mensen van het resort heb ik er niets over gehoord. De “zwermen muggen” hebben wij ook niet gezien en ik denk zelfs dat ik nog nooit zo weinig muggen ben tegengekomen op een tropische locatie.

Wij waren in maart op de Andaman eilanden, wat betekent dat het toen al een aantal maanden niet had geregend. Het kan zijn dat er tijdens en vlak na het regenseizoen wel een stuk meer muggen zijn. Ook sliepen wij op Havelock en Neil Island in luxe resorts, die goed schoongemaakt werden en waar elke avond maatregelen genomen werden tegen insecten. Als je in budgetaccommodaties slaapt, kan het ook zijn dat je meer last van muggen hebt.

Er gaan verschillende verhalen rond over of je nou wel of geen malariatabletten moet slikken voor de Andaman eilanden. In dit artikel vertel ik je mijn ervaring en of ik wel of geen pillen tegen malaria heb geslikt op de Andaman eilanden.Of je wel of geen malariapillen moet slikken, is uiteraard volledig afhankelijk van wat je zelf wilt of wat de dokter je aanraadt, maar ik wil je in ieder geval alvast geruststellen met het feit dat wij geen malaria hebben gekregen, ook niemand over malaria hebben gehoord en vrijwel geen mug hebben gezien.

Informatie

Je kunt meer lezen over India op de informatiepagina van India

Overnachten

Ontdek de beste accomodaties op Havelock Island. Prijzen vanaf €19 per nacht

Vliegen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Delhi. Retour vanaf €394 →

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.