Hoeveel kost een reis door India?

Hoeveel kost een reis door India?

Ga je binnenkort naar India en ben je benieuwd hoeveel dat je ongeveer gaat kosten? In dit artikel deel ik de gemiddelde kosten van een reis door India, zodat je precies weet hoe groot je budget moet zijn.
Ga je binnenkort naar India en ben je benieuwd hoeveel dat je ongeveer gaat kosten? In dit artikel deel ik de gemiddelde kosten van een reis door India, zodat je precies weet hoe groot je budget moet zijn.
Ga je binnenkort naar India en ben je benieuwd hoeveel dat je ongeveer gaat kosten? In dit artikel deel ik de gemiddelde kosten van een reis door India, zodat je precies weet hoe groot je budget moet zijn.

India staat bekend als budgetvriendelijk land, maar hoeveel kost een reis door dit prachtige land nou echt? Ik heb de afgelopen 14 maanden talloze reizen gemaakt – van heel basic tot heel luxe – en heb inmiddels een aardig beeld van de gemiddelde kosten in India. Om jullie een idee te geven van wat je ongeveer kwijt bent aan een reis door India, heb ik hieronder de gemiddelde kosten per onderdeel op een rijtje gezet.

Lees ook: India on a budget: zo reis je het goedkoopst

Goed om te weten
India is zo goedkoop of zo duur als je het zelf maakt. Je kunt elke dag op straat eten en in hostels slapen, maar je kunt ook in vijfsterren restaurants dineren en in luxe hotels overnachten. De kosten hieronder zijn gemiddeld, maar wanneer je met een klein budget reist, ben je waarschijnlijk nog een stuk goedkoper uit en wanneer je voor een luxe reis kiest, zullen je kosten wat hoger uitvallen.

Vluchten
Voor een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Delhi en weer terug betaal je al snel zo’n 700 euro per persoon. Je vliegt dan met KLM. Wanneer je een tussenstop maakt, ben je uiteraard goedkoper uit. In de meeste gevallen is de goedkoopste optie om met Finnair via Helsinki te vliegen. Dan betaal je ongeveer 450 tot 500 euro voor een retourticket. Voor vluchten naar Mumbai ben je ongeveer hetzelfde kwijt. Je doet er dan wel een uurtje langer over.

Hier kun je de goedkoopste vluchten naar Delhi vinden.

Hoeveel kost een reis door India?Accommodaties
De prijzen voor hotels en hostels verschillen per deelstaat en stad. In Rajasthan betaal je 30 euro per nacht voor een prachtig hotel, terwijl je daar in Mumbai een basic kamer voor hebt. De accommodaties in Kochi in Kerala zijn goedkoop, terwijl je een paar kilometer verderop in Munnar juist relatief veel moet neerleggen voor een slaapplek.

Over het algemeen ben je voor een hostel 3 tot 10 euro per nacht kwijt. Voor homestays betaal je zo’n 10 tot 20 euro en voor 30-40 euro heb je een prima tot goed hotel. Voor een vijfsterren hotel of luxe resort moet je op minimaal 70 euro per nacht rekenen. In het hoogseizoen – november tot en met februari, met een piek tijdens kerst – kunnen de prijzen wat hoger liggen.

Accommodaties in India kun je het beste via Booking.com boeken omdat je niet vooruit hoeft te betalen en je de boeking vaak tot een dag van te voren gratis kunt wijzigen of annuleren.

Lees ook: Op vakantie in Goa: hoeveel kost het?

Hoeveel kost een reis door India?
Hoeveel kost een reis door India?

Eten
In India kun je voor een paar euro uitzonderlijk goed eten. In een normaal tot goed restaurants betaal je gemiddeld 4 tot 6 euro voor een hoofdgerecht. Op straat en in basic restaurants kun je zelfs voor 1 á 2 euro een volwaardige maaltijd eten. Wanneer je naar een luxe, westers restaurants gaat, ben je gemiddeld zo’n 6 tot 10 euro kwijt voor een vegetarisch gerecht en 8 tot 12 euro voor een vlees- of visgerecht.

Wij eten vegetarisch, drinken geen alcohol maar wel veel koffie en wisselen goedkope tentjes vaak af met wat duurdere restaurants. Over het algemeen zijn wij tijdens onze reizen zo’n 30 euro per dag kwijt aan eten en drinken voor twee personen.

Hoeveel kost een reis door India?Transport
Voor een paar tientjes kun je door vrijwel heel India reizen – als je met het openbaar vervoer gaat tenminste. Wanneer je een binnenlandse vlucht pakt, ben je wel wat duurder uit. Als je geluk hebt vind je een enkeltje voor 25 euro, maar over het algemeen betaal je al gauw minimaal 40 tot 50 euro voor een enkele vlucht.

Wanneer je met het openbaar vervoer wilt reizen, zijn de lokale bussen de goedkoopste optie; voor ritten van een paar uur betaal je vaak nog geen euro. Het is alleen niet zo comfortabel, dus als je lange afstanden moet afleggen of wat meer comfort wilt, kun je beter voor de trein gaan. Wij zijn met de trein door Rajasthan gaan reizen en voor de ritten Jaipur – Bikaner, Bikaner – Jaisalmer en Jaisalmer – Jodhpur waren wij 45 euro per persoon kwijt. Wij zaten in klasse 1A, 2A en 3A. Wanneer je voor de sleeper class gaat, zul je ongeveer een tientje kwijt zijn voor dezelfde reis.

Lees ook: Alles wat je moet weten over treinreizen in India

Binnen een stad zijn riksja’s de goedkoopste optie. De chauffeurs zullen in eerste instantie altijd veel te veel vragen, dus vergeet zeker niet om af te dingen. En bespreek de prijs ook altijd voordat je gaat rijden om te voorkomen dat je opgelicht wordt. Voor een ritje van 10 minuten zou je nooit meer moeten betalen dan 100-150 roepies.

Hoeveel kost een reis door India?
Hoeveel kost een reis door India?

Bezienswaardigheden
Zeker in Rajasthan kunnen alle bezienswaardigheden een flinke hap uit je budget nemen en ook de Taj Mahal is voor Indiase begrippen erg duur. Het Amber Fort in Jaipur kost bijvoorbeeld 500 roepies per persoon, het Mehrangarh Fort in Jodhpur 600 per persoon en de Taj Mahal 1300 roepies per persoon. In dit artikel kun je meer lezen over de toegangsprijzen in Rajasthan.

Gelukkig zijn er ook heel veel plekken waar je niets tot bijna niets hoeft te betalen om van al het moois te genieten. Zo zijn de stranden in Goa natuurlijk helemaal gratis, kun je voor niets door het prachtige Kerala wandelen, zijn vrijwel alle bezienswaardigheden in Mumbai gratis en heb je ook bijna geen kosten in steden als Varanasi, waar het leven op straat en op de ghats de grootste bezienswaardigheid is.

Hoeveel kost een reis door India?
Hoeveel kost een reis door India?

Hoeveel was jij kwijt in India of hoeveel heb jij ongeveer begroot voor je reis?

Informatie

Meer tips en informatie vind je op de pagina met landinformatie.

Overnachten

Ontdek de beste accomodaties in India. Prijzen vanaf €1 per nacht →

Vliegen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Delhi. Retour vanaf €394 →

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.