Dé 7 Instagram hotspots in Jaipur

Dé 7 Instagram hotspots in Jaipur

Ga je binnenkort naar Jaipur? Voor de mooiste, Instagramwaardige foto's moet je deze 7 fotogenieke bezienswaardigheden zeker bezoeken als je in Jaipur bent
Ga je binnenkort naar Jaipur? Voor de mooiste, Instagramwaardige foto's moet je deze 7 fotogenieke bezienswaardigheden zeker bezoeken als je in Jaipur bent
Ga je binnenkort naar Jaipur? Voor de mooiste, Instagramwaardige foto's moet je deze 7 fotogenieke bezienswaardigheden zeker bezoeken als je in Jaipur bent

Japur is één van de meest fotogenieke steden van India. In “de roze stad” vind je schitterende paleizen en forten, prachtige tempels en levendige straten. Voor de mooiste, Instagramwaardige foto’s moet je deze 7 bezienswaardigheden zeker bezoeken als je in Jaipur bent.

Lees ook: Reisgids Jaipur: tips, bezienswaardigheden en praktische informatie

1. City Palace
Dit paleis staat midden in het centrum van de oude stad en wordt nog steeds bewoond door de koninklijke familie. Het paleis heeft prachtige binnenplaatsen, kleurrijke kamers en indrukwekkende poorten. Een ticket voor het complex kost 700 roepies per persoon en als je ook de exclusieve koninklijke kamers wilt zien, betaal je 2000 roepies per persoon voor een groepstour en 3500 roepies voor een individuele tour (2019). Het City Palace is geopend van 9.30 tot 17.00 uur.

2. Jawahar Circle Garden
Dit prachtige, kleurrijke gebouw staat midden in een park, dat tegelijk een grote rotonde is. Rijd er zeker niet voorbij als je in de buurt bent, maar parkeer de auto even om door het groene park te wandelen en de gedetailleerde en adembenemend mooie muren te bewonderen.

3. Amber Fort
Dit majestueuze fort is één van de grootste trekpleisters van India en dat is niet voor niets; binnen in het fort vind je prachtige gebouwen, poorten, tuinen en paleizen. Het Amber Fort is elke dag geopend van 8.00 tot 17.30 uur en de entree kost 550 roepies per persoon (2019).

Lees ook: Hoogtepunt in Jaipur: het Amber Fort

4. Nahargarh Fort
Verreweg de mooiste plek om de zonsondergang te kijken, is het Nahargarh Fort. Dit oude kasteel ligt op een heuvel aan de voet van de stad, waardoor je een fantastisch uitzicht over Jaipur hebt. Het Nahargarh Fort is elke dag geopend van 10.00 tot 17.30 en de entree kost 200 roepies per persoon (2019).

Lees ook: Hoogtepunt in Jaipur: zonsondergang bij het Nahargarh Fort

5. Hawa Mahal
Dit iconische paleis is gebouwd in 1799 en heeft bijna 1000 ramen, nissen en balkons. Het mooiste uitzicht op de Hawa Mahal heb je vanaf het Wind View Café, aan de overkant van de straat. Dit café is dagelijks geopend van 8.30 tot 20.00 uur.

6. Panna Meena Ka Kund stepwell
Vlakbij het Amber Fort vind je deze zestiende eeuwse waterbron, omgeven met tientallen trappen. Je hoeft geen entree te betalen, maar toeristen die foto’s willen maken, moeten vaak 50-100 roepies aan de bewaker betalen.

7. Café Palladio
Dit hippe en fotogenieke café is geïnspireerd door Sicilië en de Siciliaanse keuken en heeft een exotische, dromerige uitstraling. Ook het blauwe broertje Bar Palladio – dat je kunt vinden in het Narain Niwas Palace Hotel – is zeker een bezoek waard.

Informatie

Meer tips en informatie vind je op de informatiepagina van Jaipur.

Overnachten

Ontdek de beste accomodaties in Jaipur. Prijzen vanaf €4 per nacht →

Vliegen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Delhi. Retour vanaf €394 →

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.