10 dingen die je zeker mee moet nemen naar Goa

10 dingen die je zeker mee moet nemen naar Goa

Ga je binnenkort naar Goa en weet je niet zo goed wat je allemaal moet inpakken? Ontdek hier een handige lijst met 10 dingen je die sowieso moet meenemen naar Goa.
Ga je binnenkort naar Goa en weet je niet zo goed wat je allemaal moet inpakken? Ontdek hier een handige lijst met 10 dingen je die sowieso moet meenemen naar Goa.
Ga je binnenkort naar Goa en weet je niet zo goed wat je allemaal moet inpakken? Ontdek hier een handige lijst met 10 dingen je die sowieso moet meenemen naar Goa.

Wanneer je naar Goa gaat, moet je je voorbereiden op hete dagen, koele avonden, gezellige strandbarretjes, een hoop zand en voor de feestbeesten onder ons: nachtenlang dansen onder de sterrenhemel. Om ervoor te zorgen dat je geen belangrijke spullen vergeet, heb ik een lijst gemaakt met 10 dingen die je zeker mee moet nemen naar Goa.

Lees ook: Reisgids Zuid-Goa: tips, bezienswaardigheden en praktische informatie

1. Zwemkleding
Dit is natuurlijk een no-brainer aangezien de meeste mensen naar Goa gaan voor zon, zee en strand, maar toch, beter te vaak gezegd dan te weinig. Neem verder vooral luchtige kleding mee en eventueel een sarong die je om je heen kunt slaan op het strand.

2. Zonnebril
Van oktober tot en met mei schijnt de zon van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. En aangezien de zon in India een stuk feller is dan in Nederland en het zand en de zee de zon ook nog eens reflecteren, is een goede zonnebril geen overbodige luxe. Je kunt eventueel ook een zonnebril kopen in één van de vele kraampjes rondom de stranden.

10 dingen die je zeker mee moet nemen naar Goa 3. Rijbewijs
De leukste en makkelijkste manier om Goa te ontdekken, is per scooter. Om een scooter te kunnen huren, moet je een rijbewijs kunnen laten zien, dus vergeet die niet mee te nemen. Officieel heb je in India een internationaal rijbewijs nodig, maar in Goa vraagt niemand daarnaar en kun je ook met een gewoon rijbewijs een scooter huren.

Lees ook: Een scooter huren in Goa: dit moet je weten

4. Truien
Het hele jaar door is het overdag warm – of zeg maar gerust heet – in Goa, maar van november tot en met februari kan het ’s avonds best fris zijn. Wanneer je in die periode naar Goa gaat, kun je daarom beter ook wat truien of vesten meenemen. De rest van het jaar is het niet nodig en is het ook ’s avonds en ’s nachts warm.

10 dingen die je zeker mee moet nemen naar Goa 5. Zonnebrand
De hele dag op het strand liggen of met een scooter touren is heerlijk, maar niet zo goed voor je huid. De zon is in Goa veel krachtiger dan in Nederland, waardoor je sneller verbrandt. Neem daarom zonnebrand mee met minimaal factor 30 en het liefst ook één die waterproof is. En smeer je vervolgens ook daadwerkelijk in, het liefst drie keer per dag. Je kunt ter plekke ook goedkoop zonnebrand kopen.

6. Deet
Overal in India zijn muggen en Goa is helaas geen uitzondering. De malariamug vind je gelukkig niet in Goa, maar er is wel regelmatig een uitbraak van dengue. En sowieso zijn muggenbeten natuurlijk bloedirritant, dus een goede anti-insect spray – het liefst met deet – heb je zeker nodig. Ook dit kun je eventueel in Goa zelf aanschaffen.

10 dingen die je zeker mee moet nemen naar Goa
10 dingen die je zeker mee moet nemen naar Goa

7. Slippertjes
Aangezien je voornamelijk op het strand zult zijn, kun je je hakken beter thuis laten. En vanwege de hitte zijn sneakers ook niet echt een goede keus – behalve als je van plan bent om te gaan hiken natuurlijk, dan heb je wel echt goede dichte schoenen nodig. Maar wanneer je voornamelijk op of rondom het strand blijft, kun je het beste alleen een paar comfortabele slippertjes of sandalen meenemen.

8. EHBO koffertje
Goa blijft India en dat betekent dat de kans om ziek te worden over het algemeen wat hoger ligt dan in andere landen. Neem daarom voor de zekerheid wat medicijnen mee, zoals diarreeremmers en ORS. En wanneer je van plan bent om veel te feesten, kunnen aspirines ook nog wel eens goed van pas komen.

10 dingen die je zeker mee moet nemen naar Goa 9. Desinfecterende handgel
Om te voorkomen dat je ziek wordt, is het slim om je handen vaak te reinigen. Was regelmatig je handen en gebruik vlak voor elke maaltijd een desinfecterende gel om alle bacteriën te doden.

10. Oordopjes
Zeker wanneer je in een accommodatie op het strand slaapt, zijn oordoppen geen overbodige luxe. Sommige feesten gaan nachtenlang door, honden blaffen ’s nachts soms de hele buurt bij elkaar en het ruisen van de zee is een heerlijk geluid, maar niet als de zee wild is en jij vlakbij slaapt.

Informatie

Meer tips en informatie vind je op de informatiepagina van Goa.

Overnachten

Ontdek de beste accomodaties in Goa. Prijzen vanaf €4 per nacht →

Vliegen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Goa. Retour vanaf €544 →

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.