7 fouten die mensen maken als ze voor het eerst naar India gaan

7 fouten die mensen maken als ze voor het eerst naar India gaan

India is een van de mooiste landen ter wereld, maar reizen door India is niet altijd makkelijk – zeker niet als je voor het eerst naar India gaat. Wanneer je deze 7 veelgemaakte fouten vermijd, zal je reis door India een stuk makkelijker en fijner zijn.
India is een van de mooiste landen ter wereld, maar reizen door India is niet altijd makkelijk – zeker niet als je voor het eerst naar India gaat. Wanneer je deze 7 veelgemaakte fouten vermijd, zal je reis door India een stuk makkelijker en fijner zijn.
India is een van de mooiste landen ter wereld, maar reizen door India is niet altijd makkelijk – zeker niet als je voor het eerst naar India gaat. Wanneer je deze 7 veelgemaakte fouten vermijd, zal je reis door India een stuk makkelijker en fijner zijn.

India is één van de mooiste en meest bijzondere landen ter wereld, maar reizen door India is niet altijd makkelijk – zeker niet als je er voor de eerste keer naartoe gaat. Wanneer je het land bezoekt, krijg je gegarandeerd een cultuurshock en zelfs voor de meest doorgewinterde reizigers kan India uitdagend en frustrerend zijn.

Lees ook: 20 dingen die je moet weten voordat je naar India gaat

Inmiddels woon ik bijna een jaar in India en omdat ik de cultuur steeds beter begrijp, wordt het ook steeds makkelijker om met bepaalde moeilijkheden en uitdagingen om te gaan. Ik heb van mijn fouten geleerd en pak dingen nu op een andere, betere manier aan. Om ervoor te zorgen dat jouw eerste bezoek aan India fantastisch en onvergetelijk wordt, heb ik mijn beste tips op een rij gezet. Hier zijn 7 fouten die je niet moet maken als je door India gaat reizen.

Te veel willen zien in te weinig tijd
India is immens groot en er zijn tientallen, misschien wel honderden plekken die het bezoeken waard zijn. Maar je kunt simpelweg niet ál die plekken bezoeken. Veel toeristen proberen zoveel mogelijk van het land te zien en zoveel mogelijk bezienswaardigheden van hun lijst af te vinken, maar ik raad dat echt af.

India is een land waar de meeste mensen eerst even aan moeten wennen voordat ze er echt van kunt genieten en dat lukt niet als je alleen maar van hot naar her aan het rennen bent. Daarnaast zijn de afstanden vaak groot, zijn de wegen vaak slecht en gaan veel zaken wat langzamer dan we in Nederland gewend zijn. Wanneer je een strak reisschema hebt, levert dat vaak alleen maar stress en frustraties op.

Als je maar een korte tijd in India bent, kun je je daarom het beste op één gebied focussen en daar vervolgens in alle rust van de prachtige bezienswaardigheden genieten. Uiteindelijk zul je dan veel meer van het land en van je reis kunnen genieten. En je kunt natuurlijk altijd terugkomen om meer van India te ontdekken!

7 fouten die mensen maken als ze voor het eerst naar India gaanDe cultuurshock onderschatten
India is met geen ander land te vergelijken en je kunt je gewoon echt niet voorbereiden op wat je hier gaat zien en ervaren. Dat is trouwens niet per se iets negatiefs – zolang je open-minded bent en je goed hebt ingelezen, is het juist heel tof om de levendige steden te ontdekken en je onder te dompelen in de bijzondere cultuur.

Ik raad wel aan om de eerste dagen een beetje rustig aan te doen. Al je zintuigen zullen worden geprikkeld en aan het einde van de dag zul je kapot zijn van alle indrukken, dus geef jezelf de tijd om bij te komen en eraan te wennen. En wanneer je het noorden en het zuiden gaat bezoeken, zou ik in het zuiden beginnen – daar is het veel relaxter en rustiger.

7 fouten die mensen maken als ze voor het eerst naar India gaanSnel gefrustreerd raken
Reizen door India kan stressvol, vermoeiend en frustrerend zijn, maar het hóeft niet. Het is allemaal afhankelijk van je eigen mindset. Wanneer je met je Nederlandse blik door het land trekt, zal je reis vaak pittig en frustrerend zijn, maar wanneer je dat probeert los te laten, is een reis door India één groot, mooi avontuur.

Hier gaan veel dingen nou eenmaal anders dan gepland en er zullen altijd mensen zijn die je proberen af te zetten, maar laat dat niet je vakantie verpesten. Probeer dingen in perspectief te zien en maak je niet te druk om de kleine dingen. Je reis zal echt 100x leuker worden als je het gewoon allemaal maar op je af laat komen.

Wantrouwend zijn
Ja, er zullen mensen zijn die je willen afzetten en ja, er is een kans dat je opgelicht wordt, maar dat betekent zeker niet dat iedereen zo is. De meerderheid van de Indiase bevolking is ongelooflijk gastvrij, vriendelijk en open. Echt niet iedereen heeft het op jouw gemunt, dus probeer je wantrouwen los te laten en geef de mensen een kans. Je zult verbaasd zijn hoeveel mooie momenten je dan met de lokale bevolking zult beleven.

7 fouten die mensen maken als ze voor het eerst naar India gaanVergeten het weerbericht te checken
India kan bloedheet zijn, maar het kan hier ook vriezen. Veel mensen die in de winter naar Rajasthan gaan, hebben geen idee dat het daar soms echt koud kan zijn en dat je dan zeker een trui en lange broek nodig hebt. Kijk daarom goed naar het weerbericht voordat je vertrekt en neem altijd wat warme kleding mee als je in de winter naar India gaat.

Het lokale eten overslaan
Veel toeristen durven het lokale eten niet te proberen omdat ze bang zijn om ziek te worden, maar dat is echt doodzonde. De Indiase keuken is geweldig en je kunt eigenlijk niet zeggen dat je in India bent geweest als je geen Indiase curry hebt geproefd. Ga naar restaurants die er schoon uitzien en waar veel mensen zitten, vermijd street food en rauwe groenten en drink alleen water uit de fles; dan kan er weinig mis gaan.

Lees ook: 8 tips om te voorkomen dat je ziek wordt in India

7 fouten die mensen maken als ze voor het eerst naar India gaanVergeten om te genieten
Soms voelt het misschien alsof je overal op moet letten en met 101 dingen rekening moet houden als je in India bent, maar vergeet alsjeblieft ook niet om gewoon plezier te hebben en lekker te relaxen. Ontmoet nieuwe mensen, probeer nieuwe dingen, ontdek een nieuwe cultuur en geniet er ook echt van. Je zult spijt krijgen als je je non-stop druk maakt om alles en bij thuiskomst beseft dat je eigenlijk helemaal niet van je reis genoten hebt.

Informatie

Meer tips en informatie vind je op de pagina met landinformatie.

Overnachten

Ontdek de beste accomodaties in India. Prijzen vanaf €1 per nacht →

Vliegen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Delhi. Retour vanaf €394 →

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.