De 12 leukste bezienswaardigheden in Mumbai

De 12 leukste bezienswaardigheden in Mumbai

Mumbai is een fascinerende stad, met prachtige gebouwen en bijzondere bezienswaardigheden. Als je naar Mumbai gaat, mag je deze 12 bezienswaardigheden zeker niet overslaan.
Mumbai is een fascinerende stad, met prachtige gebouwen en bijzondere bezienswaardigheden. Als je naar Mumbai gaat, mag je deze 12 bezienswaardigheden zeker niet overslaan.
Mumbai is een fascinerende stad, met prachtige gebouwen en bijzondere bezienswaardigheden. Als je naar Mumbai gaat, mag je deze 12 bezienswaardigheden zeker niet overslaan.

Mumbai is een stad van uitersten – je vindt er extravagante villa’s en luxe rooftop bars, maar bijvoorbeeld ook Dharavi, de grootste slum van Azië. De drukke wereldstad is een mengelmoes van culturen en in de levendige straten worden koloniale gebouwen afgewisseld met wolkenkrabbers en Indiase winkeltjes. Breng je binnenkort een bezoek aan Mumbai? Sla deze 12 bezienswaardigheden dan zeker niet over.

Lees ook: Reisgids Mumbai: tips, bezienswaardigheden en praktische informatie

Gateway of India
Deze triomfboog, aan de oostkust van de stad, is hét symbool van Mumbai. Het 26 meter hoge monument werd in 1911 gebouwd, ter ere van het bezoek van de Britse koning George V en koningin Mary. Het is één van de belangrijkste toeristische attracties in de stad en het bouwwerk staat in de wijk Colaba, tegenover het beroemde Taj Mahal Palace. De Gateway is vooral prachtig rond zonsopgang.

Lees ook: Aanrader in Mumbai: bekijk de zonsopgang bij de Gateway of India

De 12 leukste bezienswaardigheden in MumbaiChhatrapati Shivaji Terminus
Dit treinstation in het zuiden van Mumbai is uitgeroepen tot één van de mooiste stations ter wereld en vanaf dit station vertrok in 1853 de eerste trein in Azië. Het gebouw stond altijd bekend als Victoria Terminus, maar in 1996 werd het omgedoopt tot Chhatrapati Shivaji Terminus. Sinds 2004 staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Taj Mahal Palace
Op een paar meter afstand van de Gateway of India staat het majestueuze Taj Mahal Palace. Dit wereldberoemde en sprookjesachtige vijfsterren hotel is aan het begin van de twintigste eeuw gebouwd en is het op één na meest gefotografeerde gebouw in India – alleen de Taj Mahal in Agra wordt vaker gefotografeerd.

De 12 leukste bezienswaardigheden in MumbaiMarine Drive
Deze sfeervolle boulevard in het zuiden van Mumbai is één van de beste plekken om de zonsondergang te bewonderen. Vooral in de avonduren is Marine Drive gezellig, als verkopers hun waar proberen te slijten en de lokale bevolking naar Marine Drive komt om te wandelen en bij te kletsen. De 3,6 kilometer lange boulevard eindigt bij het beroemde Chowpatty strand.

Dhobi Ghat
Midden in Mumbai, omringd door talloze wolkenkrabbers, ligt Dhobi Ghat, de grootste “openlucht wasserette” ter wereld. Elke dag wassen tientallen dhobi’s – traditionele wasmannen – met de hand het wasgoed van hotels en Indiase families, terwijl de net schoongemaakte kledingstukken hangen te drogen in de wind. Het mooiste uitzicht heb je vanaf de PT Patel Bridge bij het station.

De 12 leukste bezienswaardigheden in Mumbai
De 12 leukste bezienswaardigheden in Mumbai

Elephanta Caves
Zo’n 10 kilometer van de kust ligt Elephanta Island, een klein eilandje waar de wereldberoemde Elephanta Caves te vinden zijn. Dit bijzondere complex is waarschijnlijk in de zevende eeuw gebouwd en bestaat uit zeven grotten, waar je rijkversierde tempels en beelden uit de Hindoeistische mythologie kunt vinden. In 1987 kwam het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO te staan.

TIP! Voorkom dat je zelf de boottocht naar het eiland moet regelen en boek de Half-Day Mumbai Elephanta Caves Tour. Inclusief Engelssprekende gids en ophaalservice van het hotel.

Bandra
Bandra is de hipste wijk van Mumbai. In dit sfeervolle deel van de stad zijn veel leuke en gezonde eettentjes te vinden, kun je neppe merkkleding scoren op Linking Rd en kun je de prachtige villa’s van grote Bollywood sterren bewonderen. Wanneer je van graffiti houdt, moet je ook zeker door Chapel Road wandelen, waar veel muren versierd zijn met prachtige kunstwerken. Maak ook zeker een wandeling over de Bandstand Promenade, waar het vooral in de avonduren gezellig is.

Lees ook: Ontdek de leukste wijk van Mumbai: Bandra

De 12 leukste bezienswaardigheden in MumbaiChhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya
Dit prachtige museum werd gebouwd in 1922 en huisvest een grote collectie aan Indiase kunst en archeologische vondsten. Het gebouw wordt ook wel het Prince of Wales Museum genoemd, omdat het gebouwd werd als herinnering aan het bezoek van de Britse koning Edward VIII. Wanneer je niet zo’n fan bent van musea, is het vanwege de bijzondere architectuur ook zeker de moeite waard om het alleen van buiten te bewonderen.

Bandra-Worli Sea Link
Deze gigantische stalen brug verbindt de wijken Bandra en Worli met elkaar, zodat de inwoners van Mumbai sneller van de suburbs naar het business district kunnen reizen. Het bouwwerk werd in 2009 geopend en kostte ruim 250 miljoen dollar. Vanaf het zuidelijkste puntje van Bandra heb je een mooi uitzicht over de brug.

De 12 leukste bezienswaardigheden in MumbaiHaji Ali Dargah
Deze rijkversierde moskee ligt op een klein eilandje vlak voor de kust en is met een smal weggetje aan het vasteland verbonden. Omdat de weg bij vloed volledig onder water staat, is het witte gebedshuis alleen tijdens eb te bezoeken.

Rooftop bar
Mumbai heeft een aantal leuke rooftop bars, die een prachtig uitzicht bieden over de stad en de vele wolkenkrabbers. De bekendste zijn AER, Asilo en Dome. Sinds een groot ongeluk in de zomer van 2017 mogen veel rooftop bars alleen bij uitzondering alcohol schenken, dus het is slim om recente reviews te lezen op bijvoorbeeld Tripadvisor als je wilt weten waar je wel en niet een biertje of wijntje kunt doen.

De 12 leukste bezienswaardigheden in MumbaiColaba
Een andere leuke wijk in Mumbai is Colaba, waar je onder meer de Gateway of India en het Taj Mahal Palace vindt. Daarnaast heb je in Colaba de gezellige Colaba Causeway Market, een shop paradijs waar je vrijwel alles kunt vinden wat je maar kunt bedenken. In de buurt van de markt zijn ook een aantal leuke restaurantjes en cafeetjes te vinden.

TIP! Mumbai is een drukke, chaotische stad en omdat er vrijwel geen openbaar vervoer is, moet je alles met een taxi of riksja doen. Voor wat meer gemak, kun je er ook voor kiezen om een privé-tour te boeken, inclusief privé-gids en auto met airconditioning. Je bezoekt dan in 8 uur alle grote bezienswaardigheden van Mumbai.

Informatie

Meer tips en informatie vind je op de informatiepagina van Mumbai.

Overnachten

Ontdek de beste accomodaties in Mumbai. Prijzen vanaf €8 per nacht →

Vliegen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Mumbai. Retourtje vanaf €413 →

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.