8 plekken die je zeker moet bezoeken in Ladakh

8 plekken die je zeker moet bezoeken in Ladakh

Ladakh is adembenemend mooi en tijdens je bezoek aan Ladakh zijn er een aantal bezienswaardigheden die je sowieso niet mag overslaan, zoals deze 8 prachtige plekken.
Ladakh is adembenemend mooi en tijdens je bezoek aan Ladakh zijn er een aantal bezienswaardigheden die je sowieso niet mag overslaan, zoals deze 8 prachtige plekken.
Ladakh is adembenemend mooi en tijdens je bezoek aan Ladakh zijn er een aantal bezienswaardigheden die je sowieso niet mag overslaan, zoals deze 8 prachtige plekken.

Ladakh is een schitterend gebied in Noord-India, gelegen aan de voet van de majestueuze Himalaya. Het is een fascinerende combinatie van prachtige meren, spectaculaire bergen, Tibetaanse kloosters en groene valleien. Wanneer je een bezoek brengt aan Ladakh, mag je deze 8 plekken zeker niet overslaan.

Lees ook: De beste route voor een week Ladakh

Leh Palace
Dit eeuwenoude paleis werd in 1553 gebouw op de Tsemo Hill, aan de voet van de stad. Het bouwwerk heeft negen verdiepingen en het is gebouwd volgens de Tibetaanse architectuur – van steen, hout, zand en modder. Tot de negentiende eeuw was Leh Palace het onderkomen van de koninklijke familie van Ladakh, die na een aanval op het paleis verhuisde naar Stok Palace. In het gebouw is een museum, waar je oude koninklijke bezittingen kunt bewonderen, zoals juwelen, kleding en kronen.

8 plekken die je zeker moet bezoeken in LadakhNubravallei
De Nubravallei wordt steeds populairder onder toeristen en dat is niet voor niets – de plek is adembenemend mooi en tijdens de rit ernaartoe kijk je al je ogen uit. De afgelegen vallei ligt op zo’n 150 kilometer van Leh en om er te kunnen komen, moet je over de hoge Khardung La bergpas. Omdat deze bergpas in de winter is afgesloten, kun je de Nubravallei alleen van mei tot en met september bezoeken. Plekken die je zeker moet bezoeken in de vallei, zijn de Diskit Monastery in Diskit en de zandduinen van Hunder, waar de zeldzame Bactrische kamelen leven. Om de Nubravallei te mogen bezoeken, heb je een Inner Line Permit nodig.

Lees ook: Ontdek de prachtige Nubravallei in Ladakh

8 plekken die je zeker moet bezoeken in LadakhShanti Stupa
Deze prachtige witte stoepa in Leh is tussen 1983 en 1991 gebouwd door Japanse monniken en staat bekend als één van de mooiste Boeddhistische bouwwerken in India. Het ligt op een 4267 meter hoge heuvel aan de rand van de stad, waardoor je vanaf de stoepa een geweldig uitzicht over Leh hebt. In het gebouw vind je een aantal Boeddhistische relikwieën, waaronder muurschilderingen over het leven van Boeddha. Om er te komen, kun je de hoge, steile trap vanaf de stadskant nemen, maar je kunt er ook met de auto naartoe rijden.

Lees ook: De 5 mooiste bezienswaardigheden in Leh

8 plekken die je zeker moet bezoeken in LadakhSangam Point
Bij dit bijzondere punt, zo’n 30 kilometer ten westen van Leh, komen de Zanskar en Indus rivieren samen. Omdat beide rivieren een andere kleur hebben – de ene blauwig en de ander groenig – is het een bijzonder gezicht om ze in elkaar te zien overvloeien. Na de regenval in augustus is er veel modder in de rivier, waardoor je het kleurverschil helaas veel minder kunt zien. Ga na je bezoek aan Sangam Point ook zeker een stukje de Zanskar vallei in, want de omgeving hier is práchtig. Je kunt er ook voor kiezen om over de rivieren te raften; er worden tochten aangeboden van 9, 16 en 26 kilometer.

8 plekken die je zeker moet bezoeken in LadakhThiksey Monastery
Dit iconische klooster is één van de grootste kloosters van Ladakh en heeft een prachtige ligging op een heuvel. In het twaalf verdiepingen hoge klooster leven zo’n 120 monniken en vanaf het hoogste gebouw heb je een adembenemend uitzicht over de Indusvallei. In de gompa vind je verschillende Boeddhistische kunstwerken, zoals beelden, stoepa’s en muurschilderingen. Ook is er een tempel voor de godin Tara. Thiksey Monastery ligt ongeveer op 18 kilometer rijden van Leh.

8 plekken die je zeker moet bezoeken in LadakhPangong Lake
Dit 134 kilometer lange meer ligt op ruim 4350 meter hoogte en ligt voor zo’n 40 procent in India en 60 procent in China. Het staat vooral bekend om de kleur van het glasheldere water, dat zo’n vijf tot zes keer per dag verandert – van heldergroen tot diepblauw. Ondanks dat het een zoutwatermeer is, bevriest het in de winter volledig, waardoor je er tijdens de wintermaanden overheen kunt lopen. Het meer ligt op ongeveer 5 uur rijden van Leh en je moet over de hoge Chang La bergpas om er te kunnen komen. Om Pangong Lake te kunnen bezoeken, heb je een Inner Line Permit nodig.

Lees ook: Must-see in Ladakh: het schitterende Pangong Lake

8 plekken die je zeker moet bezoeken in LadakhKhardung La
Deze bergpas ligt op 5359 meter hoogte, maar volgens oude metingen is het 5602 meter hoog, waardoor het onterecht bekend staat als hoogste berijdbare bergpas ter wereld. Ondanks dat het misschien niet de hoogste berijdbare pas is, is de bergpas – die vroeger gebruikt werd door karavanen – zeker een bezoek waard. Khardung La ligt op 39 kilometer rijden van Leh en je moet er sowieso overheen als je vanuit Leh naar de Nubravallei wilt. In de winter is de bergpas gesloten, waardoor je er alleen tussen mei en september naartoe kunt. Om acute hoogteziekte te voorkomen, wordt aangeraden om er niet langer dan 20 minuten te blijven.

8 plekken die je zeker moet bezoeken in LadakhHemis Monastery
De Hemis Monastery is het grootste, rijkste en populairste klooster in Ladakh en ligt op ongeveer 45 kilometer rijden van Leh. Het is gebouwd in 1630 en het bevat diverse stoepa’s die zijn overgoten met zilver en goud. Ook is er een museum met een grote collectie aan Boeddhistische relikwieën, historische schilderijen en andere culturele schatten. In het klooster leven veel jonge mannen, die getraind worden tot monnik. Elk jaar wordt in de Hemis Monastery het tweedaagse Hemis festival gevierd, wat een groot spektakel schijnt te zijn.

8 plekken die je zeker moet bezoeken in LadakhWelke plek zou jij het liefste bezoeken?

Informatie

Meer tips en informatie vind je op de informatiepagina van Ladakh.

Overnachten

Ontdek de beste accomodaties in Leh. Prijzen vanaf €10 per nacht →

Vliegen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Delhi. Retour vanaf €394 →

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.