3 plekken die je zeker moet bezoeken in Kashmir

3 plekken die je zeker moet bezoeken in Kashmir

Kashmir is één van de meest onontdekte plekken van India. Helaas, want het is er waanzinnig mooi! Deze 3 plekken mag je echt niet missen als je naar Kashmir gaat.
Kashmir is één van de meest onontdekte plekken van India. Helaas, want het is er waanzinnig mooi! Deze 3 plekken mag je echt niet missen als je naar Kashmir gaat.
Kashmir is één van de meest onontdekte plekken van India. Helaas, want het is er waanzinnig mooi! Deze 3 plekken mag je echt niet missen als je naar Kashmir gaat.

Kashmir ligt in het uiterste noorden van India en is één van de meest onontdekte gebieden van het land. Helaas, want met haar besneeuwde bergen, uitgestrekte dennenbossen en groene valleien is het echt waanzinnig mooi. Wanneer je een bezoek aan dit Indiase stukje paradijs brengt, mag je de “golden triangle van het noorden” zeker niet overslaan.

Lees ook: Hoe veilig is Kashmir?

Srinagar
Srinagar is de hoofdstad en één van de grootste steden van Kashmir. In de stad zijn veel bezienswaardigheden te vinden, zoals eeuwenoude moskeeën, prachtige botanische tuinen en natuurlijk het iconische Dal Lake met haar houseboats en de beroemde floating market. Vanwege de spanningen tussen India en Pakistan en de aanslagen die daarmee gepaard gaan, loopt er veel beveiliging rond in Srinagar. Zelf merkten wij niets van de onrust en wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Wij hebben Srinagar in de winter bezocht, maar ik zou zelf aanraden om er tussen maart en oktober naartoe te gaan, omdat er dan veel meer te zien en beleven valt.

Wij bezochten Srinagar op uitnodiging van Ahad Hotels and Resorts en sliepen in het Fortune Resort Heevan, gelegen tussen de botanische tuinen Shalimar Bagh en Nishat Bagh. Het is een prachtig resort met grote kamers, twee restaurants, een lounge, een kleine bakkerij en een grote tuin met uitzicht op de Zabarwan bergen. Het hotel ligt redelijk ver van het centrum vandaan, maar je kunt in het hotel makkelijk een taxi regelen of op straat een riksja aanhouden.

Lees ook: Reisgids Srinagar: tips, bezienswaardigheden en praktische informatie

Kashmir is één van de meest onontdekte plekken van India. Helaas, want het is er waanzinnig mooi! Deze 3 plekken mag je echt niet missen als je naar Kashmir gaat.Gulmarg
Skiën en snowboarden in India; had je ooit gedacht dat dat kon? Ik niet in ieder geval. Toen ik voor het eerst over dit ski-gebied in Kashmir las, wist ik meteen dat ik daar kerst wilde vieren. En ik heb er zeker geen spijt van gehad, want wauw, wat is Gulmarg mooi! Vanwege de geweldige ligging en de adembenemend mooie natuur wordt de stad ook wel “de kroon van Kashmir” genoemd en daar kan ik me volledig bij aansluiten. Wij bezochten Gulmarg toen het een besneeuwd winter wonderland was, maar ook in de zomer schijnt het fantastisch mooi te zijn. En sla zeker de gondola ride niet over als je in Gulmarg bent, want de kabelbaan brengt je op de mooiste plekken.

In Gulmarg sliepen we in Heevan Retreat, onderdeel van Ahad Hotels and Resorts. Dit hotel wordt omringd door hoge dennenbomen en kijkt uit op de besneeuwde toppen van het Apharwat gebergte. In de zomer wordt het gebied rondom het hotel omringd door duizenden gekleurde bloemen, terwijl in de winter alles bedekt wordt door een dikke laag sneeuw – een magisch gezicht! Het hotel heeft een ideale locatie, vlakbij de gondola en de skiverhuur, en heeft verschillende lounge ruimtes waar je kunt opwarmen met een heerlijke Kashmiri Kahwa.

Kashmir is één van de meest onontdekte plekken van India. Helaas, want het is er waanzinnig mooi! Deze 3 plekken mag je echt niet missen als je naar Kashmir gaat.Pahalgam
Pahalgam wordt ook wel “klein Zwitserland” genoemd en daar is geen woord van gelogen. Zodra we de vallei binnenreden, moest ik denken aan de keren dat ik als kind naar Zwitserland ging. Pahalgam ligt aan de Lidder river en wordt omgeven door dichtbegroeide bossen en besneeuwde bergen. Wanneer je van wandelen en natuur houdt, is Pahalgam echt een droombestemming – zowel in de winter als in de zomer. Huur ook zeker een taxi om de valleien in de buurt te bezoeken en vergeet onderweg ook niet uit je raam te kijken, aangezien je regelmatigs langs karakteristieke dorpjes en daverende watervallen rijdt.

Wij sliepen in Hotel Heevan, ook onderdeel van Ahad Hotels and Resorts, met een geweldige ligging aan de Lidder rivier. Ook dit hotel wordt omgeven door dennenbomen en kijkt uit op de hoge bergen die de vallei omringen. Het is een rustige, vredige plek waar je echt volledig tot rust kunt komen en kunt genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Vanuit het hotel loop je binnen 10 minuten naar de stad en de receptie helpt je graag bij het regelen van een chauffeur. Het hotel heeft een goed restaurant met authentieke Kashmiri en continentale gerechten.

Lees ook: Reisgids Pahalgam: tips, bezienswaardigheden en praktische informatie

Kashmir is één van de meest onontdekte plekken van India. Helaas, want het is er waanzinnig mooi! Deze 3 plekken mag je echt niet missen als je naar Kashmir gaat.Zou jij naar Kashmir willen?

Informatie

Je kunt meer lezen over India op de informatiepagina
van India

Overnachten

Ontdek de beste accomodaties in Srinagar. Prijzen vanaf €3 per nacht

Vliegen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Delhi. Retour vanaf €394 →

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.