De beste route voor een week Ladakh

De beste route voor een week Ladakh

Ga je binnenkort een weekje naar Ladakh? Dit is de perfecte route als je de mooiste plekken van Ladakh wilt zien en geen bezienswaardigheden wilt overslaan!
Ga je binnenkort een weekje naar Ladakh? Dit is de perfecte route als je de mooiste plekken van Ladakh wilt zien en geen bezienswaardigheden wilt overslaan!
Ga je binnenkort een weekje naar Ladakh? Dit is de perfecte route als je de mooiste plekken van Ladakh wilt zien en geen bezienswaardigheden wilt overslaan!

Ladakh – ook wel “het land van de hoge passen” genoemd – is een adembenemend mooi gebied in Jammu en Kasjmir, de noordelijkste deelstaat van India. Het wordt omringd door de spectaculaire bergtoppen van de Himalaya en je vindt er prachtige kloosters, tempels en natuurgebieden. Als je niets wilt missen van al het moois dat Ladakh te bieden heeft, kun je het beste deze route volgen.

Lees ook: De beste manieren om door Ladakh te reizen

Dag 1-3: Acclimatiseer in Leh
Leh, de hoofdstad van Ladakh, ligt op ruim 3500 meter hoogte. Om te voorkomen dat je last krijgt van hoogteziekte, is het belangrijk dat je genoeg tijd neemt om te acclimatiseren voordat je doorreist. Je kunt op de dag van aankomst het beste niets plannen en uitrusten in je hotelkamer.

De tweede en derde dag kun je de stad en de omgeving gaan verkennen. Bezienswaardigheden die je sowieso moet bezoeken zijn:
• Shanti Stupa
• Leh Palace
• Leh Main Market
• De vele kloosters, zoals Spituk Monastery, Thiksey Monastery en Shey Monastery
• Sangam point

Lees ook: De 5 mooiste bezienswaardigheden in Leh

De beste route voor een week in LadakhDag 4: Reis via Khardung La van Leh naar de Nubravallei
Vanaf Leh is het ongeveer 130 km (4-5 uur) rijden naar Diskit in de Nubravallei. Onderweg passeer je Khardung La, een 5359 m hoge bergpas en één van de hoogste berijdbare passen ter wereld. Het is belangrijk dat je hier maximaal een kwartier blijft, omdat je door de hoogte snel last kunt krijgen van misselijkheid, duizeligheid en hoofdpijn. Kleed je ook warm aan, want het kan hier flink koud worden.

Rijd daarna door naar de vallei, terwijl je ondertussen geniet van prachtige uitzichtpunten. Er zijn veel stopplekken langs de weg, dus zet vooral je auto of motor regelmatig aan de kant om de adembenemend mooie vergezichten te bewonderen.

De beste route voor een week in Ladakh
De beste route voor een week in Ladakh

Dag 5: Verken de prachtige Nubravallei en reis door naar Pangong Lake
Er zijn een aantal plekken die je zeker niet mag missen in de Nubravallei, waaronder de Diskit Monastery, een prachtig klooster dat tegen een rots is gebouwd en dat sinds kort wordt vergezeld door een gigantisch Boeddhabeeld, en de zandduinen bij Hunder. Hier kun je de zeldzame Bactrische kamelen bewonderen – nakomelingen van de kamelen die werden ingezet op de historische Zijderoute.

Vertrek daarna naar Pangong Lake, een rit van ruim 150 km (4-5 uur). Tot 2017 kon je niet direct van de Nubravallei naar Pangong Lake rijden en moest je eerst terug naar Leh, maar na het aanleggen van nieuwe bruggen en wegen kun je inmiddels wel rechtstreeks naar het meer. Je kunt het beste de – waanzinnig mooie – route Nubravallei > Agham > Shyok > Pangong volgen.

Lees ook: Ontdek de prachtige Nubravallei in Ladakh

De beste route voor een week in LadakhDag 6: Bewonder het magische Pangong Lake en rijd terug naar Leh
Dit heldere meer is 134 kilometer lang en ligt voor ongeveer veertig procent in India en zestig procent in China. Het wordt omgeven door prachtige bergen, die deels gehuld zijn in een dikke laag sneeuw. De kleur van het water wisselt zo’n vijf tot zes keer per dag – van heldergroen tot diepblauw. Omdat het meer zo hoog ligt en er redelijk wat wind staat, kan het hier ook in de zomermaanden aardig fris zijn, dus neem zeker een dikke trui mee.

Vanaf de campings in Spangmik is het zo’n 150 km (4-5 uur) rijden naar Leh. Onderweg kom je langs de bergpas Chang La, dat op 5360 meter hoogte ligt. Net als bij Khardung La is het ook hier belangrijk dat je niet te lang blijft hangen. Stop onderweg naar Leh ook zeker bij de Hemis Monastery en de Thiksey Monastery als je die de eerste dagen nog niet hebt bezocht.

Lees ook: Must-see in Ladakh: het schitterende Pangong Lake

De beste route voor een week in LadakhDag 7: Relax in Leh
Na een prachtige, maar intensieve week is het tijd voor wat ontspanning. Struin door de gezellige straatjes, koop souvenirs op de kleurrijke marktjes of drink een heerlijk kopje verse koffie in één van de vele leuke koffietentjes in het centrum.

De beste route voor een week in Ladakh
De beste route voor een week in Ladakh

Belangrijk: Wanneer je de Nubravallei en Pangong Lake wilt bezoeken heb je een Inner Line Permit nodig. Op deze website kun je er meer over lezen.

Wij deden deze route met de Ultimate Ladakh tour van Nomadic Monk.

Informatie

Meer tips en informatie vind je op de informatiepagina van Ladakh.

Overnachten

Ontdek de beste accomodaties in Leh. Prijzen vanaf €10 per nacht →

Vliegen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Delhi. Retour vanaf €394 →

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.