Het Aoleang festival in Longwa, Nagaland

Het Aoleang festival in Longwa, Nagaland

Aoleang is het belangrijkste festival van de Konyak stam in Nagaland en het zesdaagse festival wordt onder meer gevierd met traditonele dansen, optredens en optochten. Tijdens mijn reis door Nagaland vierde ik het Aoleang festival in het grensdorpje Longwa.
Aoleang is het belangrijkste festival van de Konyak stam in Nagaland en het zesdaagse festival wordt onder meer gevierd met traditonele dansen, optredens en optochten. Tijdens mijn reis door Nagaland vierde ik het Aoleang festival in het grensdorpje Longwa.
Aoleang is het belangrijkste festival van de Konyak stam in Nagaland en het zesdaagse festival wordt onder meer gevierd met traditonele dansen, optredens en optochten. Tijdens mijn reis door Nagaland vierde ik het Aoleang festival in het grensdorpje Longwa.

Begin april was ik in Nagaland voor Aoleang, het belangrijkste festival van de Konyaks. De Konyaks zijn voor een groot deel afhankelijk van wat de natuur ze geeft en ze zien het begin van de lente – als ze de nieuwe zaden gaan planten – dan ook als het begin van een nieuw jaar. Tijdens de Aoleang vieringen verwelkomen ze het nieuwe jaar en bidden ze tot God voor een goede oogst.

Aoleang wordt altijd de eerste week van april gevierd en dit jaar was dat van 1 tot en met 6 april. Elke dag heeft een andere betekenis, waardoor er elke dag andere rituelen en festiviteiten zijn. Tijdens één van deze dagen was ik in Longwa en kon ik genieten van de uitgelaten stemming, de vele traditionele optochten en voorstellingen en de opgedofte mensen, die speciaal voor deze dag hun mooiste kleren uit de kast hadden getrokken. Hieronder is een kleine sfeerimpressie.

Aoleang is het belangrijkste festival van de Konyak stam in Nagaland en het zesdaagse festival wordt onder meer gevierd met traditonele dansen, optredens en optochten. Tijdens mijn reis door Nagaland vierde ik het Aoleang festival in het grensdorpje Longwa.
Aoleang is het belangrijkste festival van de Konyak stam in Nagaland en het zesdaagse festival wordt onder meer gevierd met traditonele dansen, optredens en optochten. Tijdens mijn reis door Nagaland vierde ik het Aoleang festival in het grensdorpje Longwa.
Aoleang is het belangrijkste festival van de Konyak stam in Nagaland en het zesdaagse festival wordt onder meer gevierd met traditonele dansen, optredens en optochten. Tijdens mijn reis door Nagaland vierde ik het Aoleang festival in het grensdorpje Longwa.
Aoleang is het belangrijkste festival van de Konyak stam in Nagaland en het zesdaagse festival wordt onder meer gevierd met traditonele dansen, optredens en optochten. Tijdens mijn reis door Nagaland vierde ik het Aoleang festival in het grensdorpje Longwa.
Aoleang is het belangrijkste festival van de Konyak stam in Nagaland en het zesdaagse festival wordt onder meer gevierd met traditonele dansen, optredens en optochten. Tijdens mijn reis door Nagaland vierde ik het Aoleang festival in het grensdorpje Longwa.
Aoleang is het belangrijkste festival van de Konyak stam in Nagaland en het zesdaagse festival wordt onder meer gevierd met traditonele dansen, optredens en optochten. Tijdens mijn reis door Nagaland vierde ik het Aoleang festival in het grensdorpje Longwa.
Aoleang is het belangrijkste festival van de Konyak stam in Nagaland en het zesdaagse festival wordt onder meer gevierd met traditonele dansen, optredens en optochten. Tijdens mijn reis door Nagaland vierde ik het Aoleang festival in het grensdorpje Longwa.
Aoleang is het belangrijkste festival van de Konyak stam in Nagaland en het zesdaagse festival wordt onder meer gevierd met traditonele dansen, optredens en optochten. Tijdens mijn reis door Nagaland vierde ik het Aoleang festival in het grensdorpje Longwa.
Aoleang is het belangrijkste festival van de Konyak stam in Nagaland en het zesdaagse festival wordt onder meer gevierd met traditonele dansen, optredens en optochten. Tijdens mijn reis door Nagaland vierde ik het Aoleang festival in het grensdorpje Longwa.
Aoleang is het belangrijkste festival van de Konyak stam in Nagaland en het zesdaagse festival wordt onder meer gevierd met traditonele dansen, optredens en optochten. Tijdens mijn reis door Nagaland vierde ik het Aoleang festival in het grensdorpje Longwa.
Aoleang is het belangrijkste festival van de Konyak stam in Nagaland en het zesdaagse festival wordt onder meer gevierd met traditonele dansen, optredens en optochten. Tijdens mijn reis door Nagaland vierde ik het Aoleang festival in het grensdorpje Longwa.
Aoleang is het belangrijkste festival van de Konyak stam in Nagaland en het zesdaagse festival wordt onder meer gevierd met traditonele dansen, optredens en optochten. Tijdens mijn reis door Nagaland vierde ik het Aoleang festival in het grensdorpje Longwa.
Aoleang is het belangrijkste festival van de Konyak stam in Nagaland en het zesdaagse festival wordt onder meer gevierd met traditonele dansen, optredens en optochten. Tijdens mijn reis door Nagaland vierde ik het Aoleang festival in het grensdorpje Longwa.
Aoleang is het belangrijkste festival van de Konyak stam in Nagaland en het zesdaagse festival wordt onder meer gevierd met traditonele dansen, optredens en optochten. Tijdens mijn reis door Nagaland vierde ik het Aoleang festival in het grensdorpje Longwa.

Informatie

Je kunt meer lezen over India op de informatiepagina
van India

Overnachten

Ontdek de beste accomodaties in Nagaland. Prijzen vanaf €7 per nacht

Vliegen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Delhi. Retour vanaf €394 →

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.